Centrul – Casa Florescu

Casa Florescu este un mic conac ce va fi transformat într-o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijire paliativă copiilor. Aceştia vor fi internaţi pentru perioade de îngrijire astfel încât părinţii sau aparţinătorii lor să beneficieze de un mic răgaz. Scopul acestei unităţi cu paturi este de a le îmbunătăţi condiţia fizică dar şi de a se ocupa de problemele psihologice şi emoţionale. Etajul superior al clădirii va fi folosit pentru scopuri administrative.

Anexa

Anexa însoţeşte conacul şi va fi transformată într-o unitate de evaluare pentru copiii bolnavi, unde va exista un centru de terapie, o şcoală pentru nevoi speciale şi o cameră senzorială. Clădirea este parţial renovată şi va fi adaptată pentru a deservi scopul odată ce conacul va fi complet funcţional.

Capela

Clădirea Capelei a fost prima clădire renovată şi a fost folosită în ultimii 4 ani, fiind gazda taberelor sociale HOSPICE destinate copiilor bolnavi, rudelor acestora dar şi copiilor care au suferit trauma de a-şi pierde un părinte în urma unui diagnostic oncologic. Taberele se desfăşoară pe întreaga perioadă a verii şi au beneficiat de participarea voluntarilor din România şi UK.

Grânarul

Aceasta a fost a doua clădire din complex ce a fost renovată complet şi dată spre folosinţă în toamna anului 2016. Clădirea este compusă din 6 unităţi de cazare şi este destinată familiilor care au un copil bolnav şi care au nevoie urgentă de cazare.

Hambarul

Hambarul va găzdui centrul educaţional atât pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii cât şi pentru membrii familiilor afectate de o boală cu prognostic limitat de viaţă. Aici vor avea loc diferite workshopuri dar şi activităţi variate cu scopuri recuperatorii. Totodată, Hambarul va găzdui inovatorul centru de terapie Tech House, unde copiii bolnavi for beneficia de cele mai noi forme de terapie prin tehnologie.